Новини и статии

ГЕРБ отменя предстоящата законова забрана за пушене на обществени места

Публикувано в: Здравни новини 18 February 2010

lanier67main_full

Парламентарната група на ГЕРБ ще внесе предложение за промяна в Закона за здравето, с което да се отпадне пълната забрана за тютюнопушене на обществени места, която трябва да влезе в сила от 1 юни.

Предлага се в заведения до 100 кв. м. собственикът сам да преценява дали там ще се пуши, или не. В по-големите заведения пък собствениците да предвиждат отделни помещения за пушачите, като местата за непушачи да са повече. Аргументът на вносителите е, че ограничаването на пушенето на обществени места ще се отрази неблагоприятно на бизнеса и туризма, особено в условията на криза, а и най-вероятно няма да се спазва, защото нямало как да се контролира. Според депутати от ГЕРБ към тотална забрана на тютюнопушенето на обществени места може да се пристъпи след 4-5 години.

„Коректно е да се даде възможност на собствениците на заведения да избират дали там да се пуши, или не", коментира депутатът от Коалиция за България Румен Петков. Той допълни, че както непушачите, така и пушачите имат права. „Има неща, които трябва да бъдат категорично забранявани и криминализирани, примерно проституцията. Мисля, че случаят с пушенето не е такъв", допълни депутатът.

Съпредседателят на „Синята коалиция" Иван Костов посочи, че няма смисъл дебатът да бъде откриван отново. „Да превръщаш хората около себе си в пасивни пушачи е абсолютно неприемливо. Това е нетолерантно", посочи Иван Костов.

Източник: Health.bg

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

6 Коментара

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Целта е да станем поне 80 000 за седмица. След това ще връчим подписката на правителството, да знае че не може да взима такива решения, без да се допита до народа. http://bgpetition.com/bez-tsigaren-dim/index.html

За по-малко от 24 часа 1500 души подписаха тази петиция:

Спрете промените в Закона за здравето

http://bgpetition.com/bez-tsigaren-dim/index.html

Дискриминацията над непушачите продължава!!! За мен 2/3 от пушачите са с поведение на терористи! Ограничила съм социалните се контакти, заради тези отрови (особено през зимата). А сега и светлината в тунела не се вижда!!!

Интересно как в другите държави има начин как да се контролира? Гадове!!

Е, лошо няма, ако си пушач е добре дошло :)

пак нищо няма да направят
тъпи пушачи!!!

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.18969 seconds