Новини и статии

Отбелязваме Световния ден на първата помощ

Публикувано в: Здравни новини 12 September 2009

redcross

Отбелязваме Световния ден на първата помощ. Тази година той се провежда под мотото "Първа помощ за по-безопасно бъдеще". Това съобщиха от Българския червен кръст. БЧК, КАТ "Пътна полиция" при СДВР, Столична община, СБА, Българска асоциация на застрахованите и пострадали при катастрофи, Фондация "Приказка за пътя", ЗД "Лев Инс", Faber Castell-България, "Олинеза" ООД и др. обединиха усилията си за опазване живота и здравето на децата и младежите на България, които са сред най-честите жертви на "войната" по пътищата.

Тържественото отбелязване на Световния ден на първата помощ ще започне в 11, 00 часа в градинката пред НДК. В 12,00 ч. участниците ще образуват традиционната човешка верига, символизираща петте елемента на оказването на първа помощ, а децата ще отправят своя апел към българската общественост за намаляване на пътнотранспортните произшествия.

На 14 септември т. г. децата ще връчат лично своя апел на депутатите от 41-вото Народно събрание на България, за да бъде огласен от парламентарната трибуна в първия учебен ден. По предложение на Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец всяка втора събота на месец септември се отбелязва Световният ден на първата помощ, който тази година е под надслов "Първа помощ за по-безопасно бъдеще". Тревожната статистика на пътния травматизъм потвърждава, че децата и младежите са сред най-уязвимите и незащитени участници в пътното движение. Дни преди започването на новата учебна година, децата на България ще отправят апел към цялата общественост, към българските държавници и политици, към своите родители за безопасно и разумно поведение по пътищата.

Източник: Информационнна агенция "Фокус"

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

Няма коментари

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.10128 seconds