Новини и статии

Студенти и млади лекари обменят опит на международен форум в Плевен

Публикувано в: Здравни новини 7 October 2009

студенти и млади лекари обменят опит

Международна научна конференция за студенти и млади лекари ще се проведе в Плевен от 14 до 17 октомври. Тя е посветена на 35-годишнината от създаването на плевенския Медицински университет и ще премине под патронажа на ректора на висшето училище проф. Григор Горчев.

Във форума ще участват над 150 медици от 15 страни. Близо 100 студенти ще представят резюмета от различни области на медицината - предклинични дисциплини, хирургия, вътрешни болести, акушерство и гинекология, неврология и психиатрия, като най-добрите във всяка област ще бъдат отличени с бронзови статуетки. Конференцията ще премине под мотото „Мечтай, създавай, развивай".

Почетни лектори ще са доц. Димитър Господинов, декан на факултета „Медицина" на МУ-Плевен, доц. Румен Стефанов, директор на Информационния център за редки заболявания и лекарства-сираци, както и ръководител на катедра „Социална медицина и обществено здраве" на МУ-Пловдив. Сред гостуващите лектори ще е и д-р Робертас Бадерас от Литва, като той ще представи темата „Новости сред психоактивните вещества". Плевенският Медицински университет е домакин на форума за 7 поредна година.

Източник: Health.bg

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

Няма коментари

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.13812 seconds