Акустична травма

Остра звукова травма

Томи мъж на 25-34 години Дата на публикуване: 7 September 2012г. - 08:53ч.

Здравейте ,
Имам проблем с едното ухо,на 14.08.2012 вечерта се получи взрив много близо до мен и ми засфистяха ушите,след часове осъзнах че сфистенето е в лявото ухо и не спира , но все пак чувам с него, веднага на сутринта отидох на доктор /УНГ/обясних му , прегледа ме и каза че тъпанчето ми е здраво , а пищенето най вероятно ще отшуми,изписа ми /МИЛГАММА и КАВИНТОН/ 3 пъти по 1 и ми каза да отида след 3 дни.Отидох след 3 дни обясних му че пищенето си го има и малко е намаляло,пак ми прегледа тъпанчето,каза че няма смисал да ме вкарват в болница , защото там щяли да ми слагат същите лекарства но кръвно,и ми каза да отида след още 5 дни.На 22.08.2012 постъпих в болница за лечение/вливаха ми съдоразширяващи,всяка сутрин инжекция с милгама в задника/ужасно е/,така бях 6 дни,след което ме изсписаха с една дълллга рецепта/гинко билоба,милгама,кавинтон . . . .До момента го имам това пищене направо е влудяващо,наподобява на ултра звук имам чувство че понякога намалява и се променя като в шум или чесовник но доста по бързо,забелязвам че пискливите звуци ми засилват за момент пищенето и не ги чувам добре,също през определено време през няколко часа се променя честотата,и се усилва за около 30 секунди и пак намаля,в постоянния ултразвук когато е тихо по нямам проблем с чуваемоста като изключим постоянния ултра звук.Имам нужда от съвет как ТРЯБВА да постъпя правилно за да се махне този ужасен писклив звук , и дали ще отмине от самосебеси , имам нужда от споделяне на резултати на хора с подобен случай на моя,много ще съм благодарен на отзовалите се,нека на никого да не се случва това!Нека Господ е с Вас!Аз съм на 30 години , мъж .

Отговори на Остра звукова травма

Привет..
И аз получих същата травма като Томи преди 2 седмици. и друг път съм получавал подобни Акустични травми но са минавали от самосебе сиза около месец. Инфразвука го има от тогава , но отшумява малко по малко...

Беше ли този отговор полезен за вас? Да Не

Нередност

3 от 3 потребителя намират този отговор за полезен.

Здравей Томи,
имам същия проблем като твоя вече повече от пет години, изпил съм хиляди таблетки съдоразширяващи, обиколил съм дузина болници и лекари специалисти по УНГ, но за мое огромно съжаление нямам никакво подобрение. Разбира се надеждата умира последна, така че ако някой друг има решение на въпроса съм готов на всичко. И аз съм на 30 години от София.
Поздрави,

Беше ли този отговор полезен за вас? Да Не

Нередност

3 от 3 потребителя намират този отговор за полезен.

Обратно в Акустична травма - дискусии

Индекс на телеснaта маса

см
кг.
год.
Page generation time: 0.01990 seconds