Справочник

Д-р Стефка Евтимова

Специалност: Клинична алергология, Детски болести

Има сключен договор с НЗОК

Д-р Стефка  Евтимова

GSM: 0888 217 846

Кабинет д-р Евтимова

Адрес: гр. Пловдив, Пловдив, ул . Света Гора 1

Телефон: 032 632 611

Работно време:
всеки делничен ден след предварително записване.

Виж адреса на картата

Описание

Алергиите представляват една свръх реакция на организма спрямо вещества, които погрешно се приемат от като вредни, въпреки че не са такива.
След като има “свръхреакция”, то тогава трябва да има и “нормална реакция.” Нормалната реакция на нашия организъм при въздействието или навлизането на чужд генетичен или белтъчен материал в него е с цел той да се защити от тях. Такава е ролята на нашата имунна система.
Различните пътища, по които имунната система защитава организма са сложни. Един от тях е образуването на антитела. Тяхната роля е да неутрализират “неканените гости” или така наречените антигени.
В преобладаващата част от случаите тези имунни реакции са полезни. Понякога, обаче имунната система сякаш не се ограничава в реакцията си. Налице е една свръхреакция и “прекомерна” защита спрямо чуждите дразнители, които обичайно не са никаква заплаха за организма. Тази вредна свръхреакция се нарича свръхчувствителност или алергия. Антигена, провокиращ появата на подобна свръхреакция се нарича алерген.

Услуги

* Консултативни прегледи на пациенти с алергични заболявания.изготвяне на цялостна стратегия за лечението им и индивидуален план за всеки пациент.грижливо и коректно проследяване на диспансерните към кабинета.
* Функционално изследване на дишането – метод за оценка състоянието на дихателните пътища при болни с бронхиална астма.бронхо- дилататорен тест/ бдт /, ВЕД-метрия
* Кожно алергични проби / тестуване с алергени / – класически метод за диагностика на алергичните болести.кабинетът разполага с набор битови, хранителни и поленови алергени.подборът на алергените е индивидуален според оплакванията на всеки пациент
* Предоперативна подготовка на рискови пациенти – включва кожно тестуване с анестетици , миорелаксанти, аналгетици,както и назначаване на съответно предоперативно лечение
* Обучение на болните и техните близки за провеждане на успешно лечение с инхалаторни кортикостероиди, постигане на пълен контрол над заболяването бронхиална астма, провеждане на вед метрия / изследване на дишането / в домашни условия и оценка на резултатите от нея.оказване на първа помощ при пациенти със започващ алергичен шок.
* Подготовка на необходимата документация за РЕЛК и ТЕЛК

Биография

Д-р Стефка Евтимова е родена в град Пловдив, където завършва медицина през 1987г.
Работи като педиатър последователно в:
* Детско поликлинично отделение – гр.Сопот
* Детско отделение III-та Общинска болница гр. Пловдив
* Медицински Университет – Детска Клиника
Има признати две специалности – педиатрия и алергология и клинична имунология.
Последните седем години работи приоритетно в областта на клиничната алергология.
Член на:
* Български лекарски съюз
* Българско дружество по алергология и клинична имунология
* Европейска академия по алергология и клинична имунология
Владее отлично Английски и Руски език.

Индекс на телеснaта маса

см
кг.
год.
Регистрация на лекар

Вие сте лекар?

Създайте подробен профил и представете вашата практика.

Page generation time: 0.11318 seconds