Лекарства

Евиста

На английски език: Evista

условия за ползване

Активна съставка:

Лекарствени форми

филмирани таблетки 60 mg x 14; x 28 film-coated tablets
ATC:
Листовка за пациента Кратка характеристика

Препратките към листовката за пациента и кратката характеристика на Евиста водят към сайта на Изпълнителната агенция по лекарствата или European Medicines Agency. За да прегледате листовките, трябва да имате инсталирана програмата Adobe Reader (можете свободно да я изтеглите от тук).

Цена

Евиста филмирани таблетки с рецепта
60 mg x 28 64.15 лв.

Максимална цена (с ДДС) за разпространение на Евиста в аптеките, утвърдена от Комисията по цените на лекарствените продукти към Министерски съвет.

Евиста филм таблетки

EVISTA представлява бели, овални филм таблетки, опаковани в блистери, съдържащи 14 или 28 таблетки.

EVISTA принадлежи към група нехормонални медикаменти, наречени Селективни Модулатори на Естрогенните Рецептори (СМЕР). Когато жената навлезе в климактериума, нивото на женския полов хормон, естрогена, намалява. EVISTA имитира някои от полезните ефекти на естрогена след настъпване на климактериума. За разлика от естрогените EVISTA не влияе върху матката и няма вероятност да предизвика вагинално кръвотечение или маркиране.

EVISTA се използва за лечение и профилактика на остеопорозата при жени след климактериума. EVISTA намалява вероятността от счупване на прешлените на гръбначния стълб при остеопороза при жени след климактериума. Няма-данни, че препаратът може да намали риска от счупване на костите на таза.

Производители:

  • Eli Lilly and Company Limited (United Kingdom)
  • Lilly S.A. (Spain)

Актуализирано на: 19 August 2009
Последна актуализация на цени: 8 август 2009 Източници

Лекарствен справочник - източници

Лекарствена група според ATC класификацията на СЗО

Докладвай за нежелана лекарствена реакция чрез електронния формуляр на Изпълнителната агенция по лекарствата или по горещата телефонна линия 02 / 943 40 46.

Page generation time: 0.07433 seconds