Лекарства

Потребителски отзиви за Ексфордж

Оценка

  • 3.2 от 6

Базирана на 6 отзива

Съдържанието в потребителските отзиви представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице. Винаги се консултирайте с лекар или фармацефт преди употребата на Ексфордж.

6 отзива за Ексфордж (виж информация)

Имах високо кръвно налягане (работех като учител)

Няколко месеца, след като започнах лечението, започнах да се чувствам много отпаднал. Междувременно се пенсионирах и може би от лекарството, но съчетано с факта, че вече не работех, кръвното налягане спадна до 110/70. Обаче чувството за умора и много силната отпадналост намаляха едва когато мина лятото, въпреки че отдавна бях спрял приема на Ексфордж.

Беше ли този отзив полезен за вас? Да Не

Нередност

2 от 3 потребителя намират този отзив за полезен.

високо кръвно (период на лечение - по-малко от 1 месец)

На 36 г съм имам високо кръвно от 7 г и пия лекарства за високо кръвно преди 10 дни вдигнах кръвно 200 на 100. Отидох при кардиолога ми и ми каза че ще ми замени лекарствата с други по силни и нови. Изписа ми ексфордж 10 на 160 на 12.5 . Каза ми да ги пия една седмица и да отида на контролен преглед . Отидох при него направи ми кардиограма и ми измери кръвното беше 130 на 80 каза ми че кръвното е в нормални граници и да продължавам да си пия хапчетата както ми е казал сутрин едно и вечер едно това било дозата за мен защото съм с наднормено тегло 115 кг . От лекарството нямам странични ефекти чувствам се много добре малко е скъпо но върши работа

Беше ли този отзив полезен за вас? Да Не

Нередност

4 от 5 потребителя намират този отзив за полезен.

високо кръвно налягане, което трудно се контролира (период на лечение - от 1 до 2 години)

кръвното ми налягане се нормализира, но страничните ефекти са много- болки в ставите, в крайниците, подуване на ставите на краката и глезените, изпотяване, шум в ушите и др.

Беше ли този отзив полезен за вас? Да Не

Нередност

11 от 13 потребителя намират този отзив за полезен.

oste prez parvata sedmica v koqto priemax eksfordg5/160/12.5 zapocnaxa da mi se podyvat krakata doly v glezena i go sprqx i go zamenix s staroto lekarstvo (период на лечение - по-малко от 1 месец)

svalq kravnoto no ima stranicni efekti

Беше ли този отзив полезен за вас? Да Не

Нередност

7 от 8 потребителя намират този отзив за полезен.

Хипертония, исхемична болест на сърцето. (период на лечение - от 1 до 6 месеца)

Започнах да приемам Ексфордж 10 mg/160 mg всяка вечер, по предписание на лекуващия ме кардиолог. За кратко време понижи кръвното налягане и го стабилизира на ниво малко над нормалното, но бързо се появиха нежелани реакции: подуване и болки в глезените и стъпалата до степен да не мога да ходя, изтръпване на дланите и болки в ставите на ръцете и рамената, шум в ушите, прекомерно изпотяване и непривичен мирис на потта. Въпреки пет месечното ми търпение, се принудих да спра приема на Ексфордж и да го заменя с предишните си лекарства. За няколко дни страничните ефекти изчезнаха. Лекарят ми не одобри действията ми и го смених.

Беше ли този отзив полезен за вас? Да Не

Нередност

14 от 15 потребителя намират този отзив за полезен.

Продължи да четеш потребителските отзиви за Ексфордж на следващата страница

Page generation time: 0.10956 seconds