Лекарства

Глибомет

На английски език: Glibomet

условия за ползване

Лекарствени форми

филмирани таблетки 400 mg/2,5 mg x 40; x 60; x 100 film-coated tablets
ATC:
Листовка за пациента Кратка характеристика

Препратките към листовката за пациента и кратката характеристика на Глибомет водят към сайта на Изпълнителната агенция по лекарствата или European Medicines Agency. За да прегледате листовките, трябва да имате инсталирана програмата Adobe Reader (можете свободно да я изтеглите от тук).

ГЛИБОМЕТ филмирани таблетки

Глибомет® е комбинирано антидиабетно лекарство.

Двете лекарствени съставки поотделно понижават кръвната захар, като действат по различни начини - директно върху задстомашната жлеза (панкреаса) и извън нея. Така се дава възможност да се намалят единичните доза на всяка една от съставките и по този начин да се избегне силното стимулиране на β-клетките на панкреаса и лекарството да стане по-безопасно.

Глибенкламид е сулфанилурейно лекарство, което стимулира секрецията на инсулин от бета-клетките на панкреаса, Метформин е лекарство от групата на бигванидите и действа като засилва използването на инсулина от мускулната тъкан, контролира абсорбцията на глюкозата в червата и потиска призводството на глюкоза в черния дроб. Метформин възстановява нормалното съотношение на различните видове липиди в организма и понижава наднорменото тегло при диабетици със затлъстяване.

Лекарствен продукт, отпускан по лекарско предписание.
Преди употреба прочетете листовката за пациента!

Производители:

  • Berlin-Chemie AG (Menarini Group) (Germany)

Актуализирано на: 18 September 2009 Източници

Лекарствен справочник - източници

Лекарствена група според ATC класификацията на СЗО

Докладвай за нежелана лекарствена реакция чрез електронния формуляр на Изпълнителната агенция по лекарствата или по горещата телефонна линия 02 / 943 40 46.

Page generation time: 0.03909 seconds