Лекарства

Потребителски отзиви за Минирин 0,2 mg

Оценка

  • 5.1 от 6

Базирана на 10 отзива

Съдържанието в потребителските отзиви представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице. Винаги се консултирайте с лекар или фармацефт преди употребата на Минирин 0,2 mg.

10 отзива за Минирин 0,2 mg (виж информация)

diabetes incipidus от 4- годишна възраст (период на лечение - от 2 до 5 години)

Приемам Минирин 0.2 mg от лятото (oт м. юли) на 2009 г. по следната схема: 4-кратно по 2 таблетки дневно, които увеличих самостоятелно. Предписаната ми доза от 3 пъти по 2 табл. дневно вече не ми помагаше. Действието на медикамента се изчерпваше за около 1 час. Принудена бях да вземам допълнителни дози. Поради предозиране на лекарството съм получавала 3-кратно припадъци със загуба на съзнание, прехапване на езика и задушаване. За щастие около мен е имало хора, които са ми помагали да преодолея кризата. Като странични явления от приложението на медикамента отчитам задръжка на течности в организма, отоци по ръцете и долните крайници, повишаване на кръвното налягане от 100-110/60 на 140-160/100; увеличение на телесното тегло от 70 на 94 кг., кръвотечение от носа, главоболие, световъртеж, непрекъсната жажда.
През периода 2006-2008 г. използвах Минирин-спрей, като доплащах месечно по 90 лв. към здравната каса за 3 опаковки. Поради промяна в социалното ми положение ( бях съкратена от работа през м.юли 2008 г.), трябваше да заменя медикамента с безплатния препарат Пресинекс, предлаган от здравната каса.
През м. юни 2009 г. в новия лекарствен списък на ЗК фигурираше единствено Минирин ( табл. и спрей) , но само таблетките бяха безплатни. От началото на 2010 г. съм пенсионер и за Минирин-спрей мога само да мечтая.
Минирин-спрей за мен е най-удачният медикамент.
Призовавам всички заинтересовани за подемане на инициатива пред Министерството на здравеопазването и здравната каса за право на избор за пациентите и за безплатно отпускане на Минирин-спрей. Освен всичко друго, Минирин-спрей е около 2 пъти по-евтин от Минирин-таблетки.

Беше ли този отзив полезен за вас? Да Не

Нередност

4 от 5 потребителя намират този отзив за полезен.

безвкусен(воден)диабет (период на лечение - от 1 до 6 месеца)

Синът ми (на 6 години) го приема от четири месеца. Чувства се добре. Като недостатък-постепенно, с по малко напълнява. Приема по две четвъртинки и една половинка дневно.

Беше ли този отзив полезен за вас? Да Не

Нередност

3 от 3 потребителя намират този отзив за полезен.

bezvkusen diabet

deteto mi se chuvstva mnog0 po dobre
c

Беше ли този отзив полезен за вас? Да Не

Нередност

1 от 1 потребителя намират този отзив за полезен.

безвкусен диабет (период на лечение - от 5 до 10 години)

добро

Беше ли този отзив полезен за вас? Да Не

Нередност

1 от 1 потребителя намират този отзив за полезен.

diabetes insipidus (период на лечение - от 2 до 5 години)

таблетките са много по-добри от спрея, не само защото могат да се дозират по-лесно, но и ако се остави таблетката да се стопи в устата, действа по-бързо, да не кажа мигновенно - никакви странични ефекти, ако се дозира правилно. Дозировката се определя индивидуално от пациента - при мен е 1/4 до 1/2 т на около 6-7 часа - в зависимост от състоянието на активност, придружаващи заболявания, дори и от времето навън :)

Беше ли този отзив полезен за вас? Да Не

Нередност

8 от 8 потребителя намират този отзив за полезен.

Провери за потребителски отзиви за Минирин 0,2 mg на предходните страници

Page generation time: 0.02200 seconds