Лекарства

Ясмин

На английски език: Yasmin

условия за ползване

Лекарствени форми

филмирани таблетки 3 mg/0,03 mg 1 x 21; 3 x 21 film-coated tablets
ATC:
Листовка за пациента Кратка характеристика

Препратките към листовката за пациента и кратката характеристика на Ясмин водят към сайта на Изпълнителната агенция по лекарствата или European Medicines Agency. За да прегледате листовките, трябва да имате инсталирана програмата Adobe Reader (можете свободно да я изтеглите от тук).

Цена

Ясмин филмирани таблетки с рецепта
3 mg/0,03 mg x 21 16.58 лв.

Максимална цена (с ДДС) за разпространение на Ясмин в аптеките, утвърдена от Комисията по цените на лекарствените продукти към Министерски съвет.

Отзиви

Ясмин филмирани таблетки
Yasmin film-coated tablets

Ясмин е комбиниран перорален контрацептив. Всяка таблетка съдържа малко количество от два различни женски полови хормона. Това са дроспиренон (прогестоген) и етинилестрадиол (естроген). Поради малкото количество хормони, Ясмин се счита за ниско дозиран перорален контрацептив. Тъй като всички таблетки в опаковката съдържат в еднакви количества едни и същи хормони, той се счита за монофазен комбиниран перорален контрацептив.

Ясмин се употребява за предпазване от бременност. Съшо така може да имате и допълнителна полза: подобряване на симптоми като подпухване, подуподуване или увеличаване на теглото, дължащи се на задръжка на течности. Подобряване симптомите на акне и намаляване на омазняването на кожата и косата.

Пероралните контрацептиви са много ефективен метод за контрол на раждаемостта. Когато се приемат правилно (без да се пропускат таблетки), рискът от забременяване е много нисък.

Лекарствен продукт, отпускан по лекарско предписание.
Преди употреба прочетете листовката за пациента!

Производители:

  • Bayer Schering Pharma AG (Germany)
  • Schering GmbH und Co. Productions KG (Germany)

Актуализирано на: 10 August 2009
Последна актуализация на цени: 8 август 2009 Източници

Лекарствен справочник - източници

Лекарствена група според ATC класификацията на СЗО

Докладвай за нежелана лекарствена реакция чрез електронния формуляр на Изпълнителната агенция по лекарствата или по горещата телефонна линия 02 / 943 40 46.

Page generation time: 0.07427 seconds