Новини и статии

Безплатни изследвания за хепатит B и C

24 June 2011

kraventest3

На 23 юни (четвъртък) в МЦ „Здраве” – Пазарджик, ще се проведат безплатни и анонимни скринингови изследвания за хепатит B и C. Всички желаещи ще могат да се изследват в часовия интервал от 8:00 до 12:30 ч., като приемът ще е без предварително записване. Тава съобщи Тодор Петров, председател на регионалната структура на „Хепасист" в Пловдив.

Скрининговото изследване се извършва с капка кръв от пръста, като няма ограничение за консумация на храни и напитки преди него. Резултатите стават готови от 5 до 10 минути след изследването и се получават на място от представители на „Хепасист”, обясни Петров.

По думите му в случай на положителни резултати за хепатит В или С на изследваните в Пазарджик, при желание от тяхна страна, ще бъдат насочвани към специалист за уточняване на състоянието им.

Безплатните скринингови изследвания за хепатит В и С са част от мащабна скринингова кампания на Национално сдружение за борба с хепатита „Хепасист”. Кампанията обхваща различни градове на България, като публични скринингови изследвания вече се състояха в София, Пловдив, Благоевград, Банско и във Варна.

Източник: Health.bg

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

Няма коментари

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.19159 seconds