Новини и статии

Плодове и зеленчуци - здравословна алтернатива на солариумите

Публикувано в: Хранене и диети 27 May 2010

yabalkizaten

Британски учени от университета в Бристол твърдят, че тайната на златистия тен не се крие в часовете, прекарани в солариума, или използването на бронзираща козметика, а в консумацията на много плодове и зеленчуци. Необходим е само един месец, за да се забележи промяната в цвета на кожата вследствие на диетата „5 пъти на ден", която включва разнообразни природни продукти.

Учените са открили още, че хората предпочитат здравословно изглеждащия тен, постигнат с приема на плодове и зеленчуци, отколкото изкуствения загар. Тайната съставка, според специалистите, са каротеноидите - пигменти в растенията, която придава привлекателен блясък на кожата.

Храните, които са полезни за цвета на кожата, са: моркови, спанак, къдраво зеле, маруля (салатка), домати, чушки, грейпфрут, кайсии, праскови, сливи и др.

Източник: Health.bg

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

Няма коментари

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.17384 seconds