Болести

Ботулизъм

Автор: Medicine.BG Последна редакция: 10 April 2010

Предаване

Причините за хранителен ботулизъм са най-често свързани с консервирани храни домашно производство с ниска степен на киселинност, като аспержи, зелен фасул, цвекло и царевица. C. botulinum се развива в херметично затворени съдове, тъй като бактерията е анаеробна, което означава, че може да съществува и да се развива в среда с ниско съдържание на кислород или в безкислородна среда. Често, обаче, се наблюдават избухвания на ботулизъм от по-необичайни източници, като печени картофи, увити в алуминиево фолио, които са оставени да изстинат преди консумация или от домати.

Продължи да четеш за Ботулизъм на следващата страница.

Индекс на телеснaта маса

см
кг.
год.
Регистрация на лекар

Вие сте лекар?

Създайте подробен профил и представете вашата практика.

Page generation time: 0.07048 seconds