Новини и статии

Бъдещи майки, не яжте за двама!

Публикувано в: Бременност и майчинство, Хранене и диети 23 February 2011

pregnanteating

Традиционният съвет, че бременната трябва „да яде за двама" е опасно, се казва в доклад на британските здравни власти.

Националният институт за здраве и клинични постижения (NICE) се е обявил против тези съвети с цел да ограничи кризата със затлъстяването сред бъдещите майки. В доклада се казва, че бременните трябва да правят най-малко 30 минути умерени упражнения всеки ден, като например бързо ходене, плуване или колоездене. Бъдещите майки трябва закусват правилно, за да не се изкушават от нездравословни храни по-късно през деня.

Младите майки трябва да започнат да свалят натрупаните през бременността килограми шест месеца след раждане, съветват специалистите. Общопрактикуващите лекари трябва да препоръчват на жените, страдащи от проблемно тегло, първо да отслабнат, преди да започнат опити за забременяване. Рисковете, които крие затлъстяването, за момичетата трябва да се разкриват възможно най-рано, за да не страдат от редица заболявания като пораснат, както и от усложнения при бременност.

Съгласно препоръките жените не трябва да ядат повече храна от нормалното до последните три месеца на бременността. Дори и тогава те трябва да приемат само по 200 допълнителни  калории на ден - еквивалент на два банана.

Много от бременните, които са „яли за двама”, никога не успяват да премахнат тези килограми, понякога дори натрупват още, когато очакват второ или трето дете.

Източник: Health.bg

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

Няма коментари

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.13587 seconds