Новини и статии

Защо мъжете се превръщат в буренца?

Публикувано в: Любопитно 6 January 2011

birenkorem

Съвременният мъж пълнее по-бързо отвсякога. Ако се сравнят фигурите на представителите на силния пол преди двайсет години и сега, то мнозинството от господата днес могат да се похвалят с оформящо се коремче и романс с дивана. Много лесно могат да бъдат обвинени за това явление преяждането и мързела, но британски учени твърдят, че обяснението е вързано с комбинация от фактори.

Епидемията от мъжко затлъстяване се дължи на генетични фактори, замърсяването на околната среда, стрес, безразличие, безсъние и мекушави приятели.онсумацията на повече и по-вредна храна естествено оказва негативно влияние, но допълнителните калории не са единствените виновници.

Наскоро учени откриха ген, който прави само мъжете по-предразположени към натрупване на килограми с напредване на възрастта. Химическите съединения (фталати) в пластмасите, както и индустриалните замърсители, също играят роля в разширяващата се обиколка на ханша при мъжете. Заседналият начин на живот влияе на усвояването на захарите и мазнините, което увеличава риска от затлъстяване.

Съвет към дамите - спортувайте заедно с мъжете си. Така и вие ще имате полза. Ето и още два трика - купете по-малки чинии (така по-малките порции няма да се забелязват толкова). Купете нови чорапи на партньорите си - с един номер по-малки. Дискомфортът при носенето им ще провокира мисълта за намаляване на въглехидратите.

Ето тук е мястото да споменем за ролята на жената в опазването на мъжкото здраве. Известно е, че мъжката популация не обича да слуша съвети, но представителките на нежния пол могат да направят чудеса с мъжете си без тяхно знание.

Приготвянето на храна в домашни условия с полезни продукти е крачка в правилната посока - червените меса могат постепенно да се заменят от бели и здравословни. Грилът успешно заменя пърженето, зехтинът - маслото, доматеният сос за спагети е по-подходящ от сметановия и т.н.

Източник: Health.bg

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

Няма коментари

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.13521 seconds