Новини и статии

Безплатна ваксинация срещу рак на маточната шийка

Публикувано в: Здравни новини 27 January 2010

hpvvaccine

1130 момичета от 10 и 11 клас във варненски училища ще бъдат имунизирани безплатно срещу рак на маточната шийка. Община Варна ще обезпечи финансово инициативата, насочена срещу второто по честота онкологично заболяване сред жените.

Имунизацията може да започне до края на годината. За целта е необходимо обаче съгласието на родителите, поясни доц. Станка Маринчева, ръководител на общинската здравна дирекция.

Ваксината се поставя на три пъти. Община Варна ще е първата, която се ангажира с извършването на безплатна имунизация срещу цервикален рак.

Източник: Health.bg

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

1 Коментар

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Мисля, че не се отдава значение на автоимунните заболявания. Те са бич, както рака, спина, диабета... Всъщност те също са от тази поредица... Нищо не се пише за Лупус... толкова коварното СЛЕ... Има ли нови лекарства и въобше има ли лечение, което да е животоспасяващо. Защо пишете само еднотипни статии...? Като се заговори за "грип" и народа се разболява. Престанете...! Има къде, къде по-страшни и застрашаващи живота заболявания.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.22302 seconds