Новини и статии

Безплатни очни прегледи в ИСУЛ

Публикувано в: Здравни новини 2 March 2010

eyeexam2_slide_show1

Безплатни очни прегледи ще се проведат в Университетската болница „Царица Йоанна - ИСУЛ" на 12 март. Инициативата е по повод Световния ден за борба с глаукомата. Специалистите (д-р Шумналиева, д-р Илиева, д-р Кадити) ще приемат в Клиниката по очни болести след предварително записване на тел. 02/9432 262 и 02/9432 284. Целта е да се обърне внимание върху необходимостта от редовни профилактични прегледи на очите и ранно откриване на глаукомата и на други заболявания, водещи до влошаване на зрението.

В България има около 60 хил. болни от глаукома. Заболяването е втората причина за слепота в света и у нас. През 2003 г. глаукомата е инвалидизирала 1100 българи, през 2008 г. - 500. Намаляването на броя на загубилите зрението си от болестта се държи основно на ранно й откриване и на подобрените възможности за терапия.

Източник: Health.bg

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

Няма коментари

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.19459 seconds