Новини и статии

Фармацевти искат въвеждане на такса за обработка на рецептите

Публикувано в: Здравни новини 8 March 2010

pharmacy

Фармацевтите настояват у нас да бъде въведена нова такса, която ще се плаща от пациентите - за обработка на рецепта. Искането е записано в декларация, приета по време на Третия национален отчетно-изборен конгрес на съсловната организация, който се проведе във Варна. Мотивът за предложената законова промяна е, че при посещение в аптеката и представяне на предписаните лекарства специалистът допълнително преценява дали те наистина са подходящи, или не.

Преизбраният председател на Българския фармацевтичен съюз Мирослав Ненчев посочи, че такса за обработка на рецептите има в цяла Европа, като у нас тя може да бъде 1-2 лева, според решението на държавните власти.

Според фармацевтите е наложително да бъдат фиксирани крайни цени на лекарствата, които са по лекарско предписание, както и да се възстанови забраната един човек да притежава предприятие за производство или внос на лекарства и да търгува с тях.

Източник: Health.bg

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

Няма коментари

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.02721 seconds