Новини и статии

БЛС настоява да се актуализира спешно бюджетът на касата

Публикувано в: Здравни новини 25 February 2010

bls_logo

Българският лекарски съюз настоява в рамките на един месец да бъде внесено в Народното събрание предложение за актуализиране на бюджета на Националната здравноосигурителна каса и за премахване на лимитите.

На заседание на Управителния съвет съсловната организация е приела становище, в което подчертава още, че не приема частичните и забавени плащания към лечебните заведения. В случай, че тази практика продължи, БЛС ще се включи във всички инициативи на засегнатите свои членове. Ръководството на лекарския съюз подчертава, че подкрепя желанието на правителството за реформа в здравеопазването.

"Подкрепата ще бъде оказвана, доколкото реформата води до повишаване качеството на медицинското обслужване на населението и подобрява условията на работа и възнагражденията на лекарите", подчертава Българският лекарски съюз.

Източник: Health.bg

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

Няма коментари

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.12128 seconds