Новини и статии

У нас са доказани 634 случая на новия грипен вирус

Публикувано в: Здравни новини 12 November 2009

Младежи носещи маска срещу свински грип

Към момента у нас са доказани 634 положителни проби на новия грипен щам, като са изследвани 1673 души. Това съобщи д-р Ангел Кунчев, началник на отдел „Надзор на заразните болести" към Министерството на здравеопазването, пред БТА.

От медицинска гледна точка няма никакъв смисъл от масови изследвания за грипа А (H1N1), тъй като 90 на сто от случаите са на този вирус, каза д-р Кунчев, като поясни, че по време на епидемия епидемичният щам измества всички останали и циркулира основно той. Според него, в момента няколко десетки хиляди у нас боледуват от този грип и няма циркулация на други вируси. Експертът уточни, че изследване за новия грипен вирус А(H1N1) може да се направи с направление от личния лекар по негова преценка и да се извърши само в Националната референтна лаборатория по грип и остри респираторни заболявания.

Изследването се прави само по конкретен повод, когато го изисква проявената клиника на грипа и поставената диагноза.

Източник: Health.bg

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

Няма коментари

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.07232 seconds