Новини и статии

Ботоксът води до образуване на повече бръчки?

Публикувано в: Красота и естетика 13 May 2010

botox_27601t

Eксперти от Ню Йорк имат неприятни новини за жените, които водят битка със стареенето с помощта на най-новите достижения на козметиката. Учените доказали, че известното средство срещу бръчки - ботокс, в крайна сметка става причина за появата на нови...бръчки.

Действието на ботокса се дължи на следното: под кожата се въвежда ботулинов токсин, който отпуска мускулите на лицето. По този начин се изглаждат бръчките. Но според професор Дейвид Бекър от медицинския колеж в Ню Йорк, мускулите, в които не е инжектиран ботокс, започват по-интензивно да участват в мимическите процеси, което води до образуването на нови бръчки.

„Обездвижването на някои мускули може да накара останалите да се опитат да компенсират липсата на блокираната активност", обяснява професорът.

Дерматолозите, използващи ботокс, обаче не са съгласни с твърденията на американските специалисти. Затова, преди да се подложите на подобна процедура, преценете всички „за" и „против" начина на подмладяване.

Източник: Health.bg

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

Няма коментари

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.25094 seconds