Новини и статии

Бръсначът – само на гладно

Публикувано в: Превенция и хигиена 20 January 2011

manshaving006

Прието е, когато се говори за кожа, мъжете да остават на заден план. Дерматолозите обаче не изпускат от поглед силната половина на човечеството, която често се оказва по-суетна от нежния пол. Ето до какви изводи са стигнали специалистите.

Действително е по-добре мъжете да се бръснат на гладно. След закуска активната дейност на челюстите принуждава кръвта интензивно да се придвижва към лицето. Това силно увеличава шансовете за порязване със самобръсначката, както и за изтичане на повече кръв.

След 40-годишна възраст традиционните овлажняващи и омекотяващи кремове за след бръснене и лосиони са недостатъчни. С годините кожата става все по-суха. Но и не бива тайно да се крадат от жените тубичките с лифтинг-кремове. Мъжката и женската кожа остаряват по различен начин.

При дамите тя повяхва постепенно. А кожата на силния пол дълго не се променя, след което за кратко време рязко се покрива с бръчки. Тогава се налага да се търсят специални мъжки козметични лифтинг-серии, които са по-мазни и хранителни. Затова навременната грижа за мъжката кожа спестява и време, и средства.

Освен това мъжката кожа в сравнение с женската е:

  • с 20% по-мазна;
  • по-тъмна заради повишеното съдържание в нея на меланин и колаген;
  • по-склонна към възпаление заради наличието на много космени фоликули.
  • „по-кисела" - при мъжете рН балансът е 5,4, а при жените - 5,7.

 

Източник: Health.bg

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

1 Коментар

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Колкото по-ниско е pH-то толкова киселинността е по-голяма. От 0 до 7 киселинен характер при pH=7 неутрален характер, над 7 до 14 основен.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.14922 seconds