Детските храни понякога са "твърде сладки"
Повече от половината храни, предназначени за деца, са съставени от твърде големи количества захар, твърдят канадски учени. Те са установили, че 53% от детските храни съдържат 20% калории, идващи от захари.
Специалистите изследвали нивата на захарта и натрия в 186 продукта (пюрета, сладкиши, бисквити, мляко и др.). Резултатите, публикувани в Journal of Public Health, показали, че завишените нива на захар се дължат на липсата на универсален стандарт.
Хората по принцип смятат, че детските храни трябва да са по-полезни и безопасни, но се оказва, че това не е вярно. Учените препоръчват да се четат по-внимателно етикетите на стоките, тъй като там често е обозначено наличието на нездравословни съставки. Просто не им се обръща необходимото внимание.
Източник: Health.bg
Вижте още
- Кърмата активира естествените защитни сили на детето
- Пневмония през лятото!
- Гледането на телевизия предизвиква агресия при малките деца
- Кърменето в извънредни ситуации. Готови ли сме?
- Как да подхождаме при консумацията на мазнини
- Грейпфрутът – горчив, но полезен
- Д-р Л.Емилова: Генномодифицираните храни са опасни
Няма коментари
Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.
Нагоре към статията
Добави коментар
Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.