Новини и статии

Детското здраве и спешната помощ – сред приоритетите на МЗ

Публикувано в: Здравни новини 5 August 2009

Здравният министър Божидар Нанев

Заместник-министърът на здравеопазването д-р Валерий Митрев ще ръководи въпросите, свързани с медицинското обслужване, здравното осигуряване и отношенията със съсловните организации на медицинските специалисти. Другият заместник на д-р Божидар Нанев - Любомир Гайдов, ще отговаря за сектора на общественото здравеопазване и управлението на програми и проекти в областта на здравеопазването. Административните структури в сектор „лекарства" ще се ръководят пряко от здравния министър, съобщава ресорното ведомство.

Водещи приоритети в началото на работата на екипа на здравния министър ще бъдат детското здравеопазване, укрепването на системата за спешна медицинска помощ, изграждането на национална здравна политика, насочена към запазване на медицинските специалисти в страната. Цел е и налагането на финансова дисциплина в сектора, включително и разработване на нова методика за финансиране на болничната помощ и стриктен контрол и санкции. Подготвят се нови устройствени актове на структурите в системата - на Министерството на здравеопазването и  второстепенните разпоредители с бюджетни кредити. Новата структура във ведомството, съответно в системата, ще бъде предложена въз основа на анализ на информацията и съобразно потребностите и очакванията на гражданите, уточнява МЗ. Екипът ще работи за създаване на нова среда на синхрон между министерството, здравната каса, съсловните организации на медицинските специалисти и организации на пациентите.

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

Няма коментари

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.17618 seconds