Новини и статии

Фелдшерите се готвят за протести

Публикувано в: Здравни новини 22 March 2010

healthhand_holding_stethoscope

Ако не се постигне консенсус по исканията им, от 12 април фелдшерите ще предприемат протестни действия последователно по области, като се започне с районите с най-голяма концентрация на такива специалисти. Това съобщи Сдружението на медицинските фелдшери в България.

Специалистите настояват за спешно узаконяване на професията „фелдшер" като „лекарски асистент" и за регламентация на статута й. „Това е в интерес на хилядите професионалисти, работещи всеотдайно и неуморно, особено в държавното, безплатно за пациентите здравеопазване", посочва сдружението. Фелдшерите искат да отпадне задължителното членство в Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи, както и незабавно да бъде възстановено обучението в медицинските факултети.

Пред всички филиали на центровете за спешна медицинска помощ в страната ще бъдат изградени пунктове за събиране на подписи от граждани, подкрепящи исканията на фелдшерите. Ще бъдат проведени публични събрания с цел запознаване на обществото с  проблемите на съсловието.

Източник: Health.bg

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

Няма коментари

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.12345 seconds