Новини и статии

Кой от какво боледува при туризъм?

Публикувано в: Здравни новини 25 February 2010

coupleonvacationfiji300

Хората, които обичат да посещават чужди страни, може да имат проблеми със здравето, но швейцарски учени са установили, че те са различни за двата пола.

Според изследването, публикувано в Clinical Infectious Diseases, жените страдат по-често от стомашно-чревни инфекции, а мъжете са в риск предимно от треска и болести, предавани по полов път.

Проучването е проведено с 59 000 туристи и е установило, че жените са по-предразположени към диария, настинки, урологични инфекции и странични ефекти към лекарства (против малария, например). Мъжете пък са в по-голяма опасност от състояния с висока температура, причинени от ухапвания на комари, кърлежи или други паразити. Те са и по-предразположени към измръзвания и заболявания, които се предават по полов път.

Учените съветват преди и по време на пътуване в чужда страна да се взимат необходимите предпазни мерки и да се набавят предварително някои медикаменти, за да се избегнат по-сериозни проблеми. 

Източник: Health.bg

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

Няма коментари

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.20781 seconds