Новини и статии

Масаж в офиса спасява от стреса

Публикувано в: Здравни новини 5 June 2009

Терапията повишава работоспособността и енергията на хората

Стресът и напрежението на работа често стават причина за не една провалена кариера или сделка. Те седят в основата и на много от болестите, които ни застигат. Затова хората непрекъснато търсят начини да се справят с тях. Най-новият е масажът на работното място.

Масажите в офиса прогонват стреса, зареждат с енергия и повишават работоспособността на човек. Ефективността им е толкова голяма, че по света шефовете дори абонират служителите си за тях. У нас обаче новата терапия тепърва прохожда. Засега най-големите й фенове са от IT бранша, счетоводителите и офис работниците. Процедурите са много полезни за тях, тъй като прогонват болката в главата, ръцете или гърба. Освен това облекчават напрежението в очите и повишават концентрацията им.

Масажите са два основни вида - тонизиращ и релаксиращ. Първият ободрява човек и му връща жизнеността. Затова е подходящ в началото и средата на деня. Извършва се с бързи движения и стимулира нервната система и мускулите. Специалистите го препоръчват при депресия и униние. Изключително подходящ е в сезона на пролетта, когато ни наляга умората и тъгата. Повечето хора обаче предпочитат втория.

Релаксиращият масаж успокоява нервите и процесите в кората на главния мозък. По този начин той премахва главоболието, напрежението, стреса. Освен това може да намали високото кръвно и мускулните спазми. Извършва се с плавни движения на фона на успокояваща музика. Подходящ е за края на работния ден.

И двата вида масаж завършват с вдишването на цитрусов аромат. Той тонизира и стимулира имунитета. Самите процедури се правят в седнало положение на главата, шията, рамената. Те траят 15 минути. Ако се включат и ръцете обаче, времето стига до 20 минути. Цената им съответно е 7 или 10 лева.
Материалът е подготвен със съдействието на Богдана Христова, масажист терапевт.

Източник: Standart News

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

Няма коментари

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.10472 seconds