Новини и статии

Митовете за секса и възрастта

Публикувано в: Сексуално здраве 4 August 2009

Възрастна двойка

Ако сте се отказали от полов живот поради вашата възраст, внимателно прочетете написаното по-долу.

ВЪЗРАСТНИТЕ ПРАКТИЧЕСКИ ГУБЯТ ИНТЕРЕС КЪМ СЕКСА.

Истината: За половия живот не съществува пределна възраст. Но всичко зависи от качеството на отношенията между двамата партньори.

МЪЖЕТЕ СТАВАТ ИМПОТЕНТНИ С ВЪЗРАСТТА.

Истината: Възрастта сама по себе си не води до нарушаване на ерекцията. Обаче пониженото ниво на половите хормони предизвиква някои изменения. Относно жените, възможно е климактеричните хормонални изменения да променят половите реакции при жените. Ниското ниво на естрогени води до сухо влагалища и създава дискомфорт. При някои жени настъпва намаляване на половото влечение. Обаче при повечето половото влечение се засилва след менопаузата - това се дължи на промененото съотношение между тестостерона и женските полови хормони.

С ВЪЗРАСТТА ЖЕНИТЕ ГУБЯТ СПОСОБНОСТТА ЗА ОРГАЗЪМ.

Истината: При много жени след менопаузата се засилва сексуалното удоволствие. И точно обратното - оргазмите дори стават по-силни и по-чести.

МАСТУРБАЦИЯТА НАМАЛЯВА УДОВОЛСТВИЕТО ОТ ИСТИНСКИЯ СЕКС.

Истината: Мастурбацията може да засили сексуалното удоволствие - както с партньора, така и без него. Тя помага жените да запазят влажността и еластичността на влагалището и да повишат нивото на хормоните, стимулиращи половото влечение. При мъжете мастурбацията засилва еректилната реакция.

ЕМОЦИОНАЛНИТЕ МЪЖЕ ПО-БЪРЗО СТАВАТ ИМПОТЕНТНИ.

Истината: В 85 на сто от случаите на нарушена ерекция причините са физически - проблеми с кръвообращението, заболявания на простатата и страничните ефекти на медикаментите.

Източник: Блиц

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

Няма коментари

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.19096 seconds