Новини и статии

Начервените устни – най-привлекателният аксесоар

Публикувано в: Красота и естетика, Любопитно 30 November 2010

chervilo

Британски учени твърдят, че устните жената привличат най-много мъжете, особено ако са обагрени в червен цвят.

Според изчисленията средностатистическият мъж прекарва повече от половината от първите 10 секунди след запознанство с жена в гледане на устата й. Ако дамата е с червило, то господинът не може да откъсне очите си от устните й средно седем секунди. На очите се отделят само 0,95 секунди, а на косата 0,85 секунди. Когато обаче жената не е с червило, мъжете гледат устните само 2,2 секунди. Вместо тях, те отделят повече време на очите - 2,97 секунди, а 2,77 секунди разглеждат носа. Пълните устни се смятат за най-обаятелни. Привлекателността на тънките обаче може да се увеличи с 40 процента, ако са с червило.

Жените от векове оцветяват устните си, за да са по-красиви. Практиката датира още от Древен Египет. Новото изследване доказва ключовата роля на устните в сексуалното привличане, допълват учените. 

Източник: Health.bg

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

Няма коментари

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.13629 seconds