Новини и статии

Над 3000 жени ще получат финансиране от държавата за ин витро

Публикувано в: Бременност и майчинство 31 January 2011

in_vitro_fertilization
Център" Фонд за асистирана репродукция" започна  връчването на заповеди за провеждането на ин-витро процедури за 2011 г. Очаква се до края на годината финансиране да получат около 3200 кандидатки. Това съобщи Министерството на здравеопазването.

Фондът дава до 5 хил. лв. за провеждането на една процедура. Кандидатките имат право на до три опита. С предимство се ползват жените, които са навършили 42 години, тъй като в момента това е пределната възраст у нас за провеждане на процедурите. През тази година Фондът за асистирана репродукция има сключени договори със 17 медицински центъра. Одобреният бюджет за ин-витро процедури е 15 млн. лв.

Фондът за асистирана репродукция беше създаден през 2009 г. Досега финансиране са получили 7000 жени. Жените, които имат нужда от повече информация могат да я намерят на
интернет-страницата на МЗ или на телефони: 02/ 8953146; 8953148.

Източник: Министерство на здравеопазването (МЗ)

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

Няма коментари

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.19345 seconds