Новини и статии

От хляб не се надебелява колкото си мислим

Публикувано в: Хранене и диети, Любопитно 5 November 2009

Хлябът е полезен

Потреблението на хляб е намаляло с 10% само през последната година, а това се дължи до известна степен на малкото познания за ползите на този хранителен продукт и лошите съвети, които ни карат погрешно да смятаме, че хлябът вреди на теглото ни, пишат испански медии.

По мнението на експертите хлябът е храна, която допринася за по-добрия хранителен баланс, тъй като тя осигурява значителна част от въглехидратите, фибри, минерали и витамини, необходими на организма. Да не говорим, че това не е храна, богата на мазнини и захари, така че самият хляб не води до затлъстяване, а допринася за по-здравословен режим. Учените предупреждават, че средиземноморската диета не е най-добрата, именно защото не осигурява на тялото едни от основните необходимости като хляб и зехтин. Хлябът понижава риска и от десетки заболявания като сърдечно-съдови заболявания и някои видове рак, например на дебелото черво и рак на млечната жлеза.

Източник: Health.bg

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

Няма коментари

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.11476 seconds