Новини и статии

Кога здравословните храни стават вредни?

Публикувано в: Хранене и диети, Любопитно 3 May 2010

sushifor2_28905220

Чипсове, десерти и пържени храни са на всекиму известните източници на калории и проблеми с излишните килограми, но ново проучване показва, че храни с желязна здравословна репутация всъщност са вредни за теглото ви.

Морските дарове не са толкова полезни, колкото си мислим. Суши-ролцата, често увити в тънки водорасли, гарнирани с крема сирене и майонеза съдържат най-малко 500-600 калории. Сосовете, използвани в кулинарията, няма да увеличат теглото ви, но ще доведат до задържане на вода в организма, което ще ви накара да се чувствате некомфортно. На второ място се нареждат сушените плодове, които са от 5 до 8 пъти по-калорични в сравнение с пресните плодове. Гроздето например съдържа около 60 калории, а стафидите цели 460. Зърнените храни, ядките и овеса, които купуваме, имат голямо количество добавена захар и подсладители, които също вредят на организма. Не на последно място млякото, което слагаме в кафето си също може да окаже влияние на теглото. Мислейки, че помагаме на здравето си, осигурявайки му малко калции, 2-3 кафета на ден с малко мляко натрупват още повече нежелани килограми.

Източник: БГНЕС

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

Няма коментари

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.24063 seconds