Новини и статии

Прекаляването с телевизията вреди на детското кръвно налягане

Публикувано в: Здравни новини, Превенция и хигиена 4 August 2009

Дете гледа телевизия

Американско проучване показва, че стоенето пред телевизора може да повлияе на риска от високо кръвно налягане при децата (независимо от теглото им), съобщи Ройтерс.

Учени от Мичиганския университет са проследили физическата активност на 111 деца на възраст между 3 и 8 години. Резултатите от изследването, публикувано в Archives of Pediatrics and Adolescent Medicine, показват, че децата, които са били неподвижни в продължение на 5 часа средно всеки ден и са прекарали около 1,5 часа пред екрана, имат повишаване на кръвното. И докато седенето няма значително отношение към проблема с кръвното налягане, то гледането на телевизия или телевизионните игри (не компютърни) оказват влияние.

Специалистите препоръчват гледането на телевизия да се ограничава до 2 часа дневно и да се комбинира с поне 60 минути физическа активност.

Източник: Health.bg

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

Няма коментари

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.02319 seconds