Новини и статии

При три неплатени здравни вноски ще се губят права

Публикувано в: Здравни новини 17 December 2009

mh

Работодатели, които не заплащат здравни вноски на служителите си, ще бъдат наказвани с глоба от 2 хил. до 4 хил. лв. за физически лица или имуществени санкции от 4 хил. до 8 хил. лв. за еднолични търговци и юридически лица. При повторно нарушение санкциите ще достигат до 15 хил. лв. Това предвиждат промените в Закона за здравното осигуряване, гласувани на второ четене.

Самоосигуряващите, които не плащат вноските повече от три месеца, ще се глобяват от 500 до 1 000 лв., а при повторно нарушение - до 3 хил. лв. Здравноосигурителните права ще бъдат прекъсвани при невнасяне на повече от три дължими здравни вноски за период от 36 месеца. Правата ще се възстановяват след заплащане на всички дължими вноски.

Източник: Health.bg

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

3 Коментара

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Има начин да се разрешат здравноосигурителните проблеми,но има дефицит на снайперисти.

да добавя само, че не гласувах за групировката тим, а сега ги виждам с цялата си наглост да правят изказвания по тв, направо си умрях от смях , като ги гледам да се правят на човечни. но това не е комедия за съжаление, дори не е трагикомедия, а трагедия със заглавие Геноцид" над българите. и бойко не го лие срам да се прави на патриот. Това беше поредната лъжа за българите. и понеже ни караше да се връщаме от чужбина, да му кажа , че излъганите са малко и за малко. след кризата, всички се изнасяме. да си управляват турцигания

абе вие да не сте умствено изостанали. не гласувахме за вас за да си губим здравните права като останем без работа. не стига , че всички сте крадци и измамници, а и сте малоумни и не можете да се спавите със социалната криза. махайте се от парламента тогава като не ставате докато е време, че след 4 години като гледам само турците и 10% богаташи ще гласуват за вас. И не гласувахме за кмет на софия не защото сме "уморени от гласуване", а защото в тази кризисна ситуация не искаме мрънкане по тв, а реално справяне с нея. и само един съвет, в криза социалните проблеми са приоритет, а не референдум, защото мине ли определена граница соц. напрежение става страшно. И престъпниците сте вие , а не тези които крадат хляб

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.08865 seconds