Новини и статии

Проф. Анна-Мария Борисова е предложена за здравен министър

Публикувано в: Здравни новини 7 April 2010

mh

Проф. Анна-Мария Борисова e предложението за нов министър на здравеопазването. Това съобщи в Министерския съвет премиерът Бойко Борисов. За заместник-министър е предложена Десислава Димитрова.

Проф. Борисова е ръководител на Клиниката по тиреоидни и метаболитни костни заболявания в Университетската болница по ендокринология. Тя е и председател на Българското дружество по ендокринология и на Българската лига за профилактика на остеопорозата.

Министър-председателят каза, че първата задача на новия министър е да спре течовете в здравеопазването. „Проф. Борисова има и характера, и компетентността, и волята да направи това", посочи премиерът.

„Аз съм на върха на кариерата си, обичана съм от пациентите, търсена съм като лекар. Питате се - какво правя тук? Трябваше ми известно време, за да си помисля - струва ли си. Взех бързо решение, защото съм твърд човек", заяви проф. Анна-Мария Борисова.

Новите членове на кабинета трябва да бъдат одобрени от Народното събрание.

Източник: Health.bg

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

Няма коментари

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.13304 seconds