Новини и статии

Три хранения на ден подобряват паметта

Публикувано в: Хранене и диети 11 May 2010

breakfast_buffet

Правилното хранене може да подобри паметта, да повиши настроението и да помогне за добрата концентрация, показва ново проучване.

Наскорошно проучване установи, че нездравословната храна действа пристрастяващо като хероин. Това обяснява защо някои хора просто не могат да се откажат от мазнините и сладките закуски. Вашият мозък поглъща около 20% от дневния калориен прием, за това изключително важно е да знаем, че вредната храна оказва значителен ефект върху нашето здраве и поведение. За да подобрите концентрацията хранете се редовно. Три хранения на ден и консумацията на орехи и други семена ще ви помогнат да се съсредоточите. Източник за добро настроение пък са цвеклото, соята, бананите, яйцата, месото и зърнените продукти. Ако се нуждаете от бързо покачване на настроението шоколадът е изключително ефективен. Единичното еспресо ви прави по бдителни, помага при сънливост, а комбинирано на закуска с омлет от яйца и бекон повишава концентрацията през целия ден.

Източник: Health.bg

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

Няма коментари

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.11090 seconds