Новини и статии

Вещество в доматените семена - естествен аспирин

Публикувано в: Любопитно 23 December 2009

domati

Британски учени твърдят, че естествена съставка в доматените семки е ключов фактор за здравословен и дълъг живот. Те са установили, че съставката предотвратява съсирването на кръвта, което я прави естествен заместител на аспирина.

Веществото е открито от проф. Асим Дутарой през 1999 г. и е патентовано под името „Fruitflow". Клиничните изследвания показват, че то може да помогне за поддържането на добро кръвообращение, предотвратявайки съсирването на кръвта. Установено е, че кръвообращението се подобрява три часа след приемането на Fruitflow и резултатите може да се задържат до 18 часа, което го прави подходящ за ежедневна консумация.

Сокът, който е безцветен и няма вкус, е извлечен от семената на доматите и може да се добавя към различни храни, без да променя вкусовите им качества, допълват учените, цитирани от в. „Дейли Телеграф".

Източник: Health.bg

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

Няма коментари

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.14393 seconds