Новини и статии

Вирус причинява хроничната умора

Публикувано в: Здравни новини 9 October 2009

fatigue736871

Вирус, свързан с рака на простатата също изглежда играе роля в синдрома на хроничната умора, според изследване, което може да доведе до първото лечение с препарат за мистериозното смущение, което засяга 17 милиона души по света, предаде Ройтерс.

Изследователи са открили вируса, известен като XMRV, в кръвта на 68 от 101 души със синдрома на хроничната умора. Същият вирус е засечен при само 8 от 218 здрави хора, съобщават изследователи в списание "Science". Джуди Миковиц от института Уайтмор Питърсън в Невада и колегите й от Националния институт по рака в Клиниката на Кливлънд подчертават, че откритието само показва връзката между вируса и синдрома на хроничната умора, CFS, и не доказва, че патогенът причинява разстройството. Ще са необходими множество допълнителни изследвания, за да се докаже директната връзка между двете, но Миковиц заявява, че изследването предлага надежда, че страдащите от вируса могат да получат облекчение от коктейл лекарства, предназначени за лечение на СПИН, рак и възпаления.

"Можете да си представите броя комбинирани терапии, които могат да са достатъчно ефективни и могат да бъдат използвани за клинични тестове незабавно", според Миковиц. Лекарствата за СПИН както и нестероидни антивъзпалителни лекарства и средства за борба с раковите заболявания могат да бъдат тествани като потенциални лечения за CFS.

Източник: БГНЕС

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

Няма коментари

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.17147 seconds