Новини и статии

Движение срещу хронична умора

Публикувано в: Фитнес и тонус 21 February 2011

razhodkasreshtuhronichnaumora

Британски учени твърдят, че хората, които страдат от хронична умора, е по-добре да спортуват, отколкото да си почиват, съобщи Ройтерс.

Много от пациентите се приспособяват към състоянието си и намаляват до минимум двигателната си активност, но изследванията показват, че болните се възстановяват много по-успешно, ако се занимават с колкото се може повече неща.

Изследователите са открили, че до 60% от страдащите от хронична умора се възстановяват, ако лекарите им ги насърчават да правят повече и повече. В сравнение с тях, тези, които са се опитали да адаптират начина си на живот към болестта, са показали значително по-малко подобрение в рамките на 24 или 52 седмици.

Синдромът на хроничната умора се характеризира с физическа и умствена умора, лоша концентрация, проблеми с паметта и съня и болки в мускулите и ставите. Не е ясна точната причина, която причинява състоянието, и няма известно лечение.

Източник: Health.bg

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

Няма коментари

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията

Индекс на телеснaта маса

см
кг.
год.
Регистрация на лекар

Вие сте лекар?

Създайте подробен профил и представете вашата практика.

Page generation time: 0.21794 seconds