Новини и статии

За секса и след това

Публикувано в: Сексуално здраве 25 August 2010

hot_couple

За интимните отношения не е прието да се говори на висок глас, въпреки че мъжките разговори обикновено се въртят около тази тема. А сексуалните подвизи силно наподобяват ловджийските. Всички се мислят за спецове, защото историите им са трудно доказуеми. Жените също не отстъпват по вещина, стигне ли се до пикантни подробности. Но ако прочетат по-долните редове, ще се убедят, че сексът и неговите последици съвсем не са прочетена книга. В интимните отношения има доста любопитни факти и рекорди, някои от които може и да не ни харесат, но тук вече не говорят въображението и мераците, а статистиката.

Предлагаме ви няколко любопитни факти за секса и последиците от него:

Факт 1

Марокански владетел, попаднал на трона в първата половина на ХVІІІ век, се оказал в Книгата на Гинес като най-плодовития в историята на човечеството баща. Според документите той дал живот на минимум 342 момичета и 525 момчета, а до 1721 година броят на наследниците му от мъжки пол се увеличил до 700.

Факт 2

Що се отнася до продължаването на рода, жените трудно ще догонят силния пол, но и при тях има невероятни рекорди. През същия ХVІІІ век рускиня родила 69 деца в резултат на 27 бременности. Многодетната майка се сдобила с 16 двойки близнаци, седем пъти износила тризнаци, а четири пъти на бял свят се появили четиризнаци. Едва ли има по-добър начин за една държава да се справи с демографския срив.

Факт 3

Съвременните мъже за съжаление съвсем не са така плодовити както мароканските шейхове. Според статистиката 5% от 40-годишните представители на силния пол страдат от еректилна дисфункция, а след 65-годишна възраст процентът се движи между 15 и 20. Този проблем засяга и младите мъже. Неотдавнашно американско изследване установи, че една четвърт от мъжете между 18 и 25 години вече са изпадали в подобна конфузна ситуация.

Факт 4

Психолозите твърдят, че често причината за неудачния опит в интимните отношения се дължи на грешна настройка и комплекси. Затова и за тези, които не са уверени в мъжката си сила, има добра новина - размерът, въпреки слуховете, няма никакво значение. Според допитване, проведено в Америка, най-голямо значение на сантиметрите придават самите мъже. На повечето жени им е абсолютно безразлично.

Факт 5

Сексуалните комплекси обаче не се срещат само при мъжете. Британски социолози твърдят, че съвременните жени са толкова неуверени в себе си, че предпочитат да се занимават със секс само в състояние на алкохолно опиянение. А 6% от анкетираните признали, че нито веднъж не са се докосвали до мъж на трезва глава. Основната причина за „интимния алкохолизъм" е желанието да съберат смелост и да спазят традициите на романтичната обстановка.

Факт 6

Не по-малко печална статистика представиха изследователи от американска компания. Оказало се, че поне 10% от жените се занимават със секс против желанието си. При това въобще не става въпрос за насилие, а за изпълнение на съпружеските задължения. Всяка девета жена от анкетираните заявила, че интимните отношения са по-неприятни от чистенето и прането.

Факт 7

Имайки предвид гореспоменатото отношение на омъжените жени към секса, не е чудно, че всяка десета семейна двойка предпочита да спи в отделни спални. Така поне твърдят сътрудници от Националния фонд за изследвания на съня в Англия.

Факт 8

Неувереността в себе си и възможното разочарование не пречи на представителките на нежния пол да се разделят с невинността си средно на 17 и половина години. Такива са данните от изследване, проведено в Калифорния. За мъжете приблизителната възраст, в която встъпват в полови отношения, е малко под 17 години.

Факт 9

Въпреки разпространеното мнение съвсем не всички мъже винаги достигат до оргазъм по време на секс. Според национално изследване във Великобритания само 75% от представителите на силния пол могат да се похвалят с редовни успехи. Сред жените този показател е още по-нисък - 29% от англичанките заявили, че получават удоволствие при всеки интимен контакт.

Факт 10

Понятието „приятелски секс", изглежда, става норма за съвременната младеж. Резултатите от допитване в американски държавен университет показват, че две трети от студентките встъпват в интимна близост без каквито и да било ангажименти - просто „по приятелски".

Факт 11

Статистиката твърди още, че съвременните дами става все по-мъжествени, що се касае до потомството. Ако в началото на 60-те години на миналия век около 44% от работещите жени не са взимали продължителна отпуска за отглеждане на дете, то през 2000 г. делът на деловите майки вече е 66%.

Факт 12

Въпреки очакванията развитието на медицинската наука и технологиите не придвижиха особено напред проблемите с безопасния секс. Според статистиката всяка втора жена по света ще се зарази с човешкия папилома вирус и в 10% от случаите това ще доведе до заболяване. Най-опасното от тях е ракът на маточната шийка, който всяка година отнема живота на стотици хиляди жени.

Източник: Health.bg

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

Няма коментари

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.02320 seconds