Новини и статии

Полово предаваните болести растат заради виаграта и разводите

Публикувано в: Здравни новини, Сексуално здраве 27 July 2009

Виагра

Обикновено вниманието по отношение на защитата от тези болести е съсредоточено към подрастващите и младежите. Учените обаче се насочват към хората в солидна възраст заради ясната тенденция полово предаваните болести сред тази категория да зачестяват.

Установено е, че основната причина за полово предаваните болести при хората над 45 години са ... разводите и виаграта. Употребата на подсилващите потентността таблетки увеличава сексуалната активност и последствията са ръст на инфекциозните болести - хламидия, генитален херпес, сифилис. Разводите пък са предпоставка за повече случайни и краткотрайни връзки.

Експертите са категорични, че причините са активизирането на сексуалния живот благодарение на медикаментозното стимулиране и по-либералното обществено отношение към интимните контакти изобщо. В същото време заради липсата на страх от нежелана бременност хората в средна и по-напреднала възраст не използват контрацептиви.

Според проучване на компанията Royal Pharmaceutical Society проблемът засяга и двата пола.  Допитването сочи, че всеки пети на възраст между 45 и 54 години  е имал през последните 5 год. случаен сексуален контакт, като най-често не са използвани предпазни средства. Според същото изследване, напоследък сред по-младите поколения честотата на полово предаваните болести също расте. Медиците подчертават специално факта, че много от тези заболявания протичат без симптоми и носителите на инфекцията не подозират, че са заразени.

Източник: Health.bg

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

1 Коментар

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

много добре подредена и поднесена информация. Предоставянето обаче на специална медицинска информация е рисково и неоправдано (например анализ на кръвта - ДКК), защото простите цифри сами за себе си извън конкретния медицински случей не са информативни даже и да са в норма. Това само създава "фалшива " компетентност у пациента и самочувствие за разбиране и знание върху заболяването. Това е моето мнение като лекар и специалист по вътрешни болести. Достъпността на медицинското знание с цел повишаване инфоримраността на пациента и неговата здравна култура не само подронва авторитета на медицинските терапевтични специалности, но и създава погрешно мнение у пациентите, че те сами " могат " да разберат своя проблем и ги тласка към вредно самолечение. С поздрав Д-р М. Христова

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.19759 seconds