Новини и статии

За всяка болка - масаж с мед

Публикувано в: Релакс и антистрес 22 March 2010

honey4

Медът е богат на въглехидрати, минерали, антибиотични вещества и много витамини - В, К, Е, А, Д. Той осигурява на човешкия организъм  незаменими елементи, без които здравето не може.

Масажът с пчелен мед е древен метод, преоткрит в наши дни. Медотерапевтичният масаж  е ефикасно средство както за лечение и  профилактика на различни заболявания, така и за възстановяване на жизнеността и за премахване състоянията на отпадналост - резултат от стреса, хроничните заболявания, старостта, нездравословния начин на живот и вредните влияния на заобикалящата ни среда.

При този вид процедури пчелният мед въздейства лечебно на организма директно през кожата. Ефектът от масажирането на гърба с пчелен мед е „изсмукването" от тъканите на тялото на натрупаните с години шлаки. Медотерапевтичният масаж е особено ефективен при сърдечно-съдови, стомашно-чревни, чернодробни и бъбречни заболявания. Терапията с мед дава чудесни резултати и при проблеми със съня, хронична умора, слаба работоспособност, нарушения на нервната система и бавно възстановяване на организма след прекарана тежка болест.

Масажите с мед се използват много успешно в борбата с един от най-характерните за жените естетически дефект - целулита. Те въздействат благоприятно не само на кожата и подкожните тъкани, но и на кръвообращението и лимфотока. Така в съчетание с подходящия хранителен и двигателен режим масажите с мед осезаемо изглаждат женската кожа. Много представителки на нежния пол се подлагат на терапии с пчелния продукт, за да стегнат коремните си мускули и изобщо за да поддържат красиво тяло.

Времетраенето и честотата на прилагане на медотерапевтичния масаж са строго индивидуални. Една процедура може да продължи от 20 минути до час-час и половина. За профилактично изчистване на токсини от организма масаж с мед се прави един път месечно. При хора, които страдат от ставни заболявания, посещенията в масажното студио трябва да са поне два пъти за 30 дни.

Ако се чувствате чудесно след терапията с мед и искате да се възползвате един-два пъти седмично, тогава се правят максимално 5-6 поредни терапевтични масажа, след което се почива. 

Източник: Health.bg

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

Няма коментари

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.24068 seconds