Новини и статии

6 причини да хапваме авокадо

Публикувано в: Хранене и диети 27 October 2011

getty_rf_photo_of_avocado_wedges

Мекото и кремообразно авокадо може да се комбинира с всякакви продукти: плодове, зеленчуци, сосове, супи. Някои хора си приготвят дори шейкове от портокал и авокадо.

Ето само 6 причини, за да включим авокадото в менюто си.

1. То е пълно със здравословни мононаситени мазнини, които повишават добрия холестерол и понижават триглицеридите. Само маслините съдържат повече полезни мазнини.

2. Полезните мазнини в авокадото имат много омега-3 киселини, които са изключително важни за здравето на артериите, мозъка, кожата, половите органи и др.

3. Авокадото съдържа повече калий от бананите, който поддържа в норма кръвното налягане, както и голямо количество магнезий, който е необходим за добрата функция на всяка клетка на организма.

4 Този плод обогатява вкуса на ястията, към които се добавя. Ако сложите половин чаша нарязано авокадо в спаначената салата, организмът ви ще абсорбира 5 пъти повече лутеин.

5. Авокадото съдържа вещества, които могат да забавят растежа /или дори да унищожи/ на някои предракови и злокачествени клетки.

6. То повишава нивата на лептина – хормона на доброто настроение, който намалява апетита, така че е възможно да не си доядете докрай порцията с изключително вкусното гуакамоле.

Източник: Health.bg

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

Няма коментари

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.11233 seconds