Новини и статии

Бенките показват скоростта на стареене

Публикувано в: Красота и естетика 10 December 2009

moles2a

Броят на бенките е индикатор за това колко бързо човек ще старее. Това твърдят медици от Лондонския университет, което наблюдавали 1800 близнаци - по-точно преброили бенките по тялото им. Оказва се, че хората с много бенки имат повишен риск да се разболеят от рак на кожата, но от друга страна -  и шансовете им да живеят дълго са значителни.

Експериментите установили, че колкото повече бенки има човек, толкова по-силни са механизмите му на защита от стареене.Открита била връзка между броя на бенкитге и дължината на теломерите /индикатори за стареенето на мускулите, сърцето, артериите/. Когато теломерите станат много къси, делението на клетките спира и те загиват.

Като сравнили броя на бенките и дължината на теломерите при близнаците, учените изчислили, че разликата в биологичната възраст между тези със 100 бенки и тези с 25 била 6-7 год.

Източник: Health.bg

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

1 Коментар

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Имам много бенки и не знам какво да правя! От ден на ден стават все повече! Искам някакво лекарство за тях. Моля, помогнете ми!

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.14766 seconds