Новини и статии

Защо мъжете отслабват по-лесно от жените

Публикувано в: Красота и естетика, Любопитно 9 February 2010

womancardio

Повечето от жените, които следват диета редом с мъжете, се оплакват, че отслабват по-малко от представителите на силния пол, посочва румънското електронно издание Зиаре.ком.

В действителност обаче, начинът, по който отслабваме, не зависи задължително от пола, тъй като всеки отделен индивид е уникален по отношение на капацитета си да изгаря калории. Метаболизмът зависи от много неща, като връзката между мастната тъкан и мускулната маса, хранителните навици, редовните физически упражнения. Въпреки всичко това, важен фактор, който отличава начина, по който отслабва един мъж от една жена, е мускулната маса. Мъжете имат много по-голяма мускулна маса от жените, което означава, че може да изгарят по-лесно калориите. Друга разлика е свързана с хормоните. Хормоните на жената имат тенденцията да запазват мазнините в организма до определено ниво, за да осигурят доброто функциониране от биологична гледна точка. При мъжете обаче, хормоните спомагат за по-бързото изграждане на мускулна маса, която им помага да изгарят повече калории, според Regimes Maigrir.

Разликите между двата пола се обуславят и от начина, по който правят упражнения. Когато жените искат да отслабват, правят много упражнения с кардио уреди, докато мъжете предпочитат тежестите, които им помагат да моделират мускулната маса. Резултатът е, че жените губят мускулна маса, която помага за изгарянето на калориите чрез кардио упражненията, докато мъжете увеличават мускулната си маса, която им помага за по-бързото редуциране на теглото.

Източник: БГНЕС

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

Няма коментари

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.12449 seconds