Новини и статии

Бирата предпазва от рак

Публикувано в: Превенция и хигиена 17 January 2010

drinking_beer_is_good_for_your_health

Бирата предпазва от рак на гърдата и на простатата, установило германско изследване.

Учените от Германския онкологичен център в Хайделберг открили, че бирата съдържа силна молекула, която помага за предпазване от двата вида рак. Веществото ксантохумол, съдържащо се в хмела, блокира прекомерната активност на тестостерона и естрогена. Освен това то помага за предотвратяването на освобождаването на протеин, наречен PSA , който стимулира развитието на рак на простатата. От дълго време учените знаеха, че това вещество, съдържащо се в хмела, помага за блокирането на естрогена. Но за първи път те установяват, че то блокира и тестостерона.

"Изследването все още е на ранна фаза, но се надяваме да установим, че ксантохумолът активно предпазва от развитие на рак на простатата", заяви Клариса Герхосер от онкологичния център в Хайделберг. Ако изследването се окаже успешно, ксантохумолът може един ден да бъде разработен като лекарство против рак.

Източник: БГНЕС

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

Няма коментари

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.24161 seconds