Новини и статии

Да излъжем времето с няколко трика за подмладяване

Публикувано в: Красота и естетика 13 April 2011

womaninmirror

За да изглеждате по-млади, не са достатъчни лосионите против бръчки и козметичните процедури. Важен е начинът, по който изглеждате в собствените си очи и пред хората. Ето 10 стъпки, с които за кратко време ще подмладите външността си.

1. Сменете очилата си. С годините лицето се променя и за да имате подходящ вид трябва да осъвременявате очилата си на всеки 3-5 години. Старомодните очила състаряват много.

2. Ако имате бръчки около очите, носете обеци. Чифт красиви блестящи обеци отвличат вниманието от т.н. бръчки „пачи крак”

3. Боядисайте посивялата коса. Така ще свалите години от възрастта си.

4. Носете дрехи по мярка. Ако не харесвате формите си, не ги прикривайте със широки и провиснали дрехи. Дрехите по мярка правят фигурата по-слаба.

5. Лъскайте обувките си и поддържайте подметките им. Непочистените обувки с изтрити токчета говорят за умора и старост.

6. Носете сутиен по мярка. С годините тялото се променя и трябва да проверите дали мярката на бюста ви не се е променила. Подходящото бельо придава по-младежки силует.

7. Съчетавайте чантата с обувките. Когато остареят, жените са склонни да носят само една чанта, която им е удобна.  Чантата и обувките в един цвят показват, че жената не се е отпуснала и е в крак с модата.

8. Избягвайте дебелата очна линия. С остаряването трябва да се следва естествената линия на окото. Колкото по-плътно са очертани очите, толкова повече се състарявате.

9. Научете се да нанасяте правилно фон дьо тен /коректор/ под очите. Обърнете се към гримьор, за да ви покаже как да замаскирате сенките. След като свикнете да се гримирате сами за няколко минути ще се подмладите с 10 години.

10. Парфюмирайте се. Младите хора обръщат внимание на уханието си, защото се стремят да привлекат противоположния пол. Понякога, когато остаряваме или сме отдавна обвързани с постоянен партньор, забравяме, че обонянието е най-силното сетиво. И когато парфюмът ви подхождя на телесната ви химия, хората ще ви възприемат като по-млади.

Източник: Health.bg

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

Няма коментари

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.10897 seconds