Новини и статии

Добрата физическа форма помага за висок IQ

Публикувано в: Фитнес и тонус 3 December 2009

fitness_horz

Младежите, които поддържат добра физическа форма, имат и по-висок коефициент на интелигентност. Това се твърди в мащабно шведско изследване, обхванало 1,2 млн. души.

Проучването, публикувано в Proceedings of the National Academy of Sciences, използва базата данни за мъже, родени в периода между 1950 и 1976 г., които на 18-годишна възраст са предоставили свои данни на военните наборни комисии. Учените установили, че на първо място състоянието на сърдечно-съдовата система , а не мускулната сила, има връзка с умствените способности. Освен това, състоянието на сърцето и съдовете на 18-годишна възраст, може да се разглежда като фактор, който предопределя бъдещите академични постижения.

Установено е още, че обкръжението, а не генетичната предразположеност, играе ключова роля за  връзката между здравето и умствените способности. 

Източник: Health.bg

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

Няма коментари

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.14728 seconds