Новини и статии

Физическото развитие е нужно за умственото

Публикувано в: Фитнес и тонус 26 February 2010

exercise

Физическите упражнения може да подобрят не само теглото на учениците, а и бележките им, показа американско изследване, показващо, че физически здравите ученици постигат по-високи резултати на тестовете.

Резултатите от академичните тестове са спадали с една точка за всяка минута повече, която е отнемало на гимназисти и студенти завършването на фитнес-тест, показва проучването на д-р Уилям Маккарти и колегите му от Университета на Калифорния в Лос Анджелис. Училища и родители, които се опитват да подобрят академичните постижения на учениците, трябва да си вземат бележка, отбелязал е Маккарти в съобщение до медиите. Изследването е обхванало 1989 ученици, а данните са събрани в периода 2002-2003 г. Около половината от тях са били от женски пол, 60% са били бели, 26% са били латиноамериканци, а около 7% - афроамериканци или са произхождали от азиатско-тихоокеанския район. Почти 32% са били с наднормено тегло, а около 28 % са имали затлъстяване. Откритията на екипа потвърждават тези на предишни изследвания, отбелязва Маккарти.

Необходими са допълнителни изследвания, които да обяснят защо аеробното здраве играе роля при академичното представяне, но ако това се потвърди, „училищата ще трябва да променят неотдавнашната политика на намаляване на инвестициите във физическо образование", заключиха изследователите.

Източник: БГНЕС

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

Няма коментари

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.13140 seconds