Новини и статии

Доматите помагат при зачеване

Публикувано в: Бременност и майчинство, Хранене и диети 7 August 2009

Домати за зачеване

Голямо световно изследване установи, че ликопенът, съдържащ се в доматите и придаващ им червения цвят, може да подобри оплодителната способност на мъжа. Учените са наблюдавали мъже, консумирали доматена крем-супа всеки ден в продължение на две седмици. Резултатите били изключително обнадеждаващи. Нивото на ликопена в спермата е било повишено.

Ликопенът има антиоксидантна активност и предпазва ДНК-молекулите от действието на свободните радикали, които могат да увредят сперматозоидите. Необходими са обаче по-задълбочени проучвания за това дали самите полови клетки могат да се справят с радикалите с помощта на въпросното вещество.

Въпреки че получените резултати не са категорични, мисълта за стимулиращата роля на доматената супа и на салатата от червени домати повишава мъжкото самочувствие. Това според специалисти играе и ключова роля за повишаване на оплодителните способности на мъжете.

Източник: Блиц

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

Няма коментари

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.19460 seconds